European Long Distance Path E4 Kreta,dag 1

Dag 1: Kato Zakros-Ziros, 17,5 km

 

En helt fantastisk vandringsdag är till ända. Vi började inte att gå förrän kl. 15. Det tog sin lilla tid att ta sig till startpunkten, men en bussresa, lite vandring och sen liftning kom vi så fram till starten och kunde börja gå. Vi började med att ta oss genom ravinen The Gorge of the Dead. Men nån död kände vi inte av, tvärt om! Vi gick genom ett hav av rosa blommor! Två rejäla regnskurar föll på oss. Men regnet gjorde så att alla örter började att dofta ännu mer. Vi tog en lite längre paus i Zakros innan vi snirklade oss uppåt längs serpentinstigar till strax över 500 möh. Vackert landskap med betande får och getter. I skymningen letade vi oss ner till Ziros. En äldre man gav oss vatten, sen letade vi oss ut från samhället och hittade en plats för tältet.

 

4B98E368-BC08-4CB2-ACAB-B7230CF15638

Rulla till toppen