European Long Distance Path E4 Kreta,dag 2

Dag 2: Ziros-Chrisopigi, 26 km

Vare sig Bounty eller jag kände oss sugna på att kliva upp och ut i hällregnet. Istället låg vi kvar i tältet och väntade ut regnet. Inte förrän kl.11 kom vi därför igång att börja gå. Då småduggade det bara. Skurar kom och gick första timmarna. På eftermiddagen önskade jag nästan att lite regn skulle falla då solen var som varmast.

Vi gick ca 4 km längs en asfaltsväg för att komma till Chandras. Efter Chandras började leden att leta sig uppåt mot några vindsnurror. Innan det var dags att gå nedåt igen. På nedvägen kände jag att mina fötter blivit lite ledsna. Längtar till förhårdnaderna kommer tillbaka så att det blir lite lättare att gå. Även höften klagar lite. Även den saknar sina ”förhårdnader” som kommer efter nån vecka på tur.

Leden har varit väldigt kuperad idag. Som högst var vi nästan 700 möh. Vackra vyer! Leden var inte alltid helt lätt att följa då den ibland gick genom helt obanad terräng och jag fick ta gpsen till hjälp för att hitta rätt. Leden har även följt grusvägar, Gick fel vid ett par tillfällen när vägarna delade på sig.

Har vandrat genom oliv- och vinodlingar. Väldigt vackert! Och även gått igenom ett par pittoreska byar.

Även dag 2 på vandringen var fantastisk!

 

Rulla till toppen