European Long Distance Path E4 Kreta,dag 6

Dag 6: Agios Georgios-mittemellan Sampas och Apostoli, 27 km

Regnskurar kom och gick under hela natten. Att ligga och lyssna på regn som smattrar mot tältduken är väldigt mysigt, iaf så länge man inte måste gå ut i det.
Redan före 6 var vi redo att börja gå. En skur hade precis passerat och nästa  såg ut att komma närsomhelst. Som tur var lät den dröja längre mot vad jag vågat hoppas på! Vi tog oss förbi alla fält och hann precis passera Kato Metochi innan hela himlen öppnade sig. Medan jag stod vid sidan av vägen och fixade med regnskydd plus kläder stannade en man (som sen visade sig vara med i områdets mountenering club) och sa att han kan skjutsa oss till Sacred Pilgrimage of Saint George Honos för där finns ett rum som står öppet så kan jag vänta ut ovädret där. Oerhört tacksam för erbjudandet hoppade jag in i bilen. I två timmar var jag sen vid kyrkan medan störtskurar avlöste varandra.
Regnskurar har sen kommit och gått hela dagen. Men inte lika intensiva som dom som kom under morgonen/förmiddagen.
 
Vi gick sen vidare upp mot en minoisk väg, alltså en väg som byggdes under bronsåldern. Vi följde sedan den sicksackandes ner för berget. 
 
Ledmarkeringar har i stort sett lyst med sin frånvaro idag. Så efter den minoiska vägen gick vi fel flera gånger.. 
 
I Kasteli tog vi dagens andra långa paus. Jag kom till en mataffär för första gången sen vi började gå och kunde fylla ryggsäcken med ny mat och satte mig på ett kafé och läste innan vi gick vidare. 
 
Landskapet är väldigt varierande så långt. Kreta har så långt överträffat mina förväntningar! 

 

 

Rulla till toppen