European Long Distance Path E4 Kreta,dag 16

Dag 16: Kallikratis-Tavri refuge, 25 km

Igår funderade jag över antalet kyrkor. Idag över antalet kaféer och tavernor. Det verkar inte finnas något maxantal på hur många det kan finnas i förhållande till antalet invånare i byn. Enligt min guidebok ska det endast finnas sju fastboende i Kallikratis men det finns minst 5 kaféer/tavernor.
Leden följde till en början bilvägen genom byn innan den vek av på en grusväg som sen blev en stig. Det var inte alltid helt självklart vart stigen gick så vi fick leta lite efter den mellan varven.
Vi har passerat några byar längs vägen och stannade bland annat till i Asfendou där vi åt lunch i byns taverna. Bounty är populär vart än hon kommer och blev bjuden på skinka av servitrisen. Mycket uppskattat.
I Askifou bestämde vi oss för att gå vidare upp till Tavri refuge för att ta 600 höjdmeter av morgondagens etapp. Bitvis gick det ganska brant uppför genom skogen. Men stigen var väldigt fin att gå längs. Besvikelsen blev dock stor väl framme vid refuger då vattnet var avstängt och morgondagens etapp skulle vara helt snustorr. Vi lämnade våra grejer vid refuget och gick ner till ett gammalt hus en dryg kilometer innan refuget. Som tur var fann vi vatten där och morgondagen blev räddad!
Scroll to Top