European Long Distance Path E4 Kreta,dag 15

Dag 15: Argiroupoli-Kallikratis, 25 km

Ibland undrar jag om det kanske finns fler kyrkor än fastboende här på ön. Oavsett är jag väldigt tacksam att dom finns då dom ofta är perfekta att tälta intill!
Vi började dagen på samma sätt som dom flesta andra med att gå uppför. Först längs grusväg och sen längs något som skulle vara en stig men mer var färgmarkeringar och bökig terräng. Men hellre det än att gå på asfaltsvägar. När vi sen tagit oss upp för klättringen kom vi till en grusväg som vi skulle rassla ner för. Vi passerade en fårgård där dom just mjölkat sin får och skulle köra sin mjölk till mejeriet i Asi Gonia. Dom insisterade på att jag skulle åka med bak på flaket. Så där fick jag och Bounty sitta tillsammans med en bock. Vi blev körda till ett kafé där ägaren bjöd oss på frukost. Mysigt och gott!
Från Asi Gonia väntade en lång och sicksackande asfaltsväg. Nästan 400 höjdmeter skulle vi upp innan vi vek av från den och hamnade på stig igen. Stigen tog oss till dagens slutmål Kallikratis. Där stannade vi på Wild Herbs of Crete. På kvällen kom @Lossmania och mötte upp och ska vandra med oss resten av vägen.
Scroll to Top