Vita bandet dag 57

Vita bandet dag 57
Helags-Fältjägaren, 14 km
Det blåste lite mindre mot vad prognosen utlovat så jag bestämde mig för att packa samman och skida vidare. Vi kom igång vid 8.30. Vinden var lurig. Det växlade mellan att vara helt vindstilla till vindbyar på 19 m/s. Grundvinden var syd,sydvästlig. Motvind med andra ord. Sikten var väldigt bra och föret likaså. Peak drog den stora pulkan och jag den lilla. Har packat om dom så att tunga saker ligger i den lilla och stora, men lättare saker ligger i den stora pulkan.
Allt flöt på smidigt tills att vi hade ett par kilometer kvar till Fältjägaren. Då blåste det upp. Stundtals var det svårt att stå upprätt i vindbyarna. Framme vid Fältjägaren var medelvinden uppe i 14 m/s och byarna mycket mer än så. Då prognosen lovade ännu mer vind utefter eftermiddagen och kvällen bestämde jag mig för att stanna här.
Underbare stugvärden Gunnar bjöd på te, nybakad sockerkaka och intressanta samtal när jag kom.
Jag fick till att plocka upp boken som jag inte läst i på länge och fastnade i den. Så fick en väldigt fin kväll framför kaminen då det var omöjligt att få upp värme i stugan pga all vind. På kvällen var medelvinden upp i 24 m/s. Varesig peak eller Bounty tänkte därför inte gå ut och kissa visade dom tydligt. Efter att ha eldat i 5 timmar var temperaturen endast uppe i 9,6 grader.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 reaktion på ”Vita bandet dag 57”

  1. Kristina Gustafsdotter

    Ååå, så härligt det ser ut med voffsarna på fällen. Sist jag var på Helags sov jag i Gamla Östan, 2 år sedan i augusti.
    Tänkte mig Ramundberget-Fältjägaren-Helags i år, strax vid midsommar, tror deöppnar 20/6. Är det mycket uppför från Helags?
    Jag vet att det är brant från Ramundberget, skidat där via Klinken mot Svalatjakke och ner den andra vägen. Vänligen Kristina

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen