Havspaddlarnas blå band, dag 1

Havspaddlarnas blå band, dag 1

Gamla Svinesundsbron-liten namnlös ö 500 m väster om Lindholmen, 29 km
Igår började jag och pappa att köra ner mot starten av havspaddlarnas blå band. Eller pappa körde, Asta låg och sov i sin bur och jag satt och var nervös inför paddlingen. Vi startade rätt så sent, men kom ändå till Sunne där vi bodde på hotell. Tack pappa för all hjälp!
Startade dagen med frukostbuffé. Gjorde klassiska misstaget att äta för mycket och kände mig därför åksjuk hela bilresan idag. Vi körde på till Nordby där vi stannade på det enorma köpcentret. Fick min dos av människor för en lång tid framöver känns det som. Vi åkte sen ner till det gamla färjeläget nedanför gamla Svinesundsbron.
Det tog sin lilla tid att packa kajaken. Var sak har inte fått sin plats än. Men sånt kommer och from nu kommer det att bli lite lättare att packa kajaken för varje gång! Ett av felen jag gjorde idag: glömma att ta fram den lilla kameran så den låg nedpackad hela turen idag. Därför få bilder tagna..
14.30 kunde kajaken sjösättas och dom första paddeltagen tas. Jag paddlade till själva bron och pappa hjälpte mig att ta den obligatoriska startbilden.
Det var så skönt att komma igång! Lyckoruset spred sig i min kropp för varje paddeltag jag tog, även om kroppen kändes väldigt ovan. Kommer därför att ta det väldigt lugnt i början så att kroppen får vänja sig.
Jag kunde inte ha önskat bättre väder för start av paddlingen. Nära på vindstilla! Prognosen ser rätt så lovande ut för första biten. Känns väldigt bra!
Finns inte så mycket att säga om vägvalet. Har ritat upp det på sjökortet nu ikväll samt i min navigationsapp. Att rita på sjökortet är obligatoriskt om man vill ha sitt band godkänt. Så här paddlade jag i korta drag:
Följde mer eller mindre fastlandet hela vägen ner till Tjuvholmen som jag rundade. Sen söderut mellan Syd-Hällsö och N Långön. Vidare mot Holmen Grå som jag gick väster om och sen ner mot nordvästra hörnet av Styrsö. Gick i labyrinten mellan småöarna och sen ner till den namnlösa ön väster om Lindholmen.
Men jisses så svårt det är med avståndsbedömning till havs! Sällan kunde jag avgöra om det var 2 km till en viss punkt eller 10 km. Hoppas att det är något jag lär sig medan jag är ute!
Nu sova och lyssna på regnet som småsmattrar mot tältduken.

5 kommentarer till “Havspaddlarnas blå band, dag 1”

 1. Jörgen Corneliusson

  Hej Lina!

  Bra kämpat må jag säga 🙂

  Vad är det för navigationsapp du använder.

  Kör hårt och lycka till hälsar Jörgen.

  1. Tack snälla 🙏🏽

   Jag använder appen Galileo, gillar att man kan lägga till olika kartor i den. Nu användes jag även Eniros på sjön för att rita upp min rutt för att räkna ut hur långt jag paddlar per dag. Skickar SEB den gpx-filen till Galileo.

 2. Jörgen Corneliusson

  Hej Lina!

  Ber om ursäkt om det här blir ett dubbelinlägg. Tror att det inte fungerade första gången jag skickade…

  Bra kämpat må jag säga!
  Vad är det för navigationsapp du använder?

  Kör hårt och lycka till hälsar Jörgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *