Havspaddlarnas blå band, dag 57

Havspaddlarnas blå band, dag 57

Lövskär-Hastaskärsgrundet, 40 km
Lämnade Lövskär i regn och motvind. Men i min nya torrdräkt! Äntligen har den kommit ikapp! Det med hjälp av Lilian! Med den på känner jag mig Sommen blandning mellan en lila teletubbie och en rysk kosmonaute.
Jag tog sikte på Långön. Det gick allt lättare ju närmre Långön jag kom då den erbjöd lite lä. Jag paddlade mot ö för ö. Det känns alltid lite lättare när man har små delmål att ta sig till. Först trodde jag att jag skulle behöva stanna vid Hindersöharun. Men jag var inte överdrivet pepp på att stanna där i flera dagar som prognosen säger. Så började att paddla mot Båtöharun. Tog mig dit och trodde att det skulle bli omöjligt att ta sig vidare. Men inte så mycket pga vinden som pga dimma. Helt plötsligt var det helt tjockt av dimma. Kändes inte bra att paddla vidare i den. Så gick iland för att avvakta lite. Efter en timme släppte dimman och jag kunde fortsätta. Tog sikte på Bredskäret och sen Renskär innan jag gick upp till Hamnskär. När jag var på dess norra sida hamnade jag i lä. Så sista biten till Hastaskärsgrundet gick enkelt. Gick iland i den gamla fiskehamnen. Träffade ett trevligt par, Rune och Irene och blev erbjuden att stanna i deras stuga. Så tacksam för det då vädret ska bli väldigt blåsigt. Fick följa med att dra nät. En sik fanns i dom. På kvällen blåste det upp till 15-20 m/s. Så måste erkänna att det kändes extremt skönt att få stanna inomhus.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 reaktion på ”Havspaddlarnas blå band, dag 57”

  1. Marita Lövström

    Tappra Lina! skönt att följa dig och se att det är väl för det mesta. Förstår du saknar hundarna! Snygg färg på våtdräkten, lila är förändringen/ förnyelsens färg! Kämpa vidare, all lycka på färden!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen