Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 6

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 6
Pöllänokka-Antinpato, 51 km
Helt plötsligt så har det blivit full sommar. Det var iofs varmt igår också, men den värmen kan inte alls jämföras med dagens. Det var väldigt varmt redan från morgonen. Myggorna gjorde allt för att nyttja situationen och attackerade medan jag packade samman allt.
Vattnet har varit nära på helt stilla hela dagen. Det är vackert och hypnotiskt när vattnet ligger som en stor psykedeliskmönstrad matta.
Jag tig sikte mot Ulko-Harmi och sen direkt till Elävisluoto och sen Kuivanpää. Paddlade i bara t-shirt, men tom det kändes för varmt. Solen var stark så jag smorde på solskydd flera gånger bara under förmiddagen.
Det har varit helt galet många svanar i rörelse som kommit flygandes mot mig och över mig. Stora flockar flyger i samlad trupp. Även igår kväll när jag satt i tältet såg jag flera stora grupper med svanar flyga norrut.
Jag gick iland på Kuivanpää för att luncha. Kändes lyxigt att ha en stor sandstrand helt för mig själv. Åt burritos och passade på att svalka mig lite i vattnet innan jag paddlade vidare.
Solen gjorde mig trött. Så trött att jag nickade till 4 gånger. Jag är inte alls van vid sån här värme!
Jag paddlade direkt över till Kainu, Musta. Därefter väntade en stor labyrint med många öar och ännu fler stora stenar. Väderprognosen lovade åska på eftermiddagen så jag vågade inte chansen att paddla vidare när allt fler mörka moln började täcka himlen. Åskan kom dock aldrig hit, men däremot en rejäl regnskur.

DCIM100GOPROG0060368.JPG
DCIM100GOPROG0060374.JPG
DCIM100GOPROG0060390.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DCIM100GOPROG0070400.JPG
DCIM100GOPROG0070419.JPG
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Scroll to Top