Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 5

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 5
Lintukari-Pöllänokka, 55 km
Vaknade till en vacker och rätt så stilla dag, men strax efter att jag började att paddla började det att blåsa. Det gick tungt att ta sig fram i motvinden. Hela vägen till Kullinkari gick tungt. Men så snart jag rundade udden blev det lättare att paddla. Det var väldigt vackert med himlen som speglade sig i vattnet och jag tänkte medan jag paddlade bland alla molnen, Man kommer inte närmare himlen än så här. Men då bestämde sig himlen för att visa sig från en annan sida.. det började att regna. Inget tungt och hårt regn, utan ett väldigt stilla. Vackra mönster bildades på vattenytan av dropparna.
Jag paddlade på ner till Vilpunkangas. Där paddlade jag in i kanalen som leder in till Raahe. Parkerade kajaken för att gå och handla. Det hade nu blivit riktigt sommarvärme. Jag orkade inte gräva fram andra kläder, så drog på mig täckbyxorna utan på understället (har enbart paddlat i underställ idag) och en jacka. Folk stirrade på mig där jag gick. Hatar den känslan. Av att vara uttittad och att inte passa in.
När jag sen paddlade ut från staden fick jag göra det i motvind. Hade motvind helt till Mitti. Då ändrades vädret till att bli absolut stilla. Vattnet förvandlades till ett stort, blått och väldigt vackert psykedeliskt mönster. Paddlade på genom det till jag kom till udden Pöllännokka. Där mötte jag paret Heikki och Sari. Så snälla och gästvänliga! Fick låna deras bastu och tvätta av mig samt tillgång till deras stuga. Tältar på klipporna. Det är så vackert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scroll to Top