Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 12

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 12
Alskat-Molpe, 48 km
Jag har sovit 8(!) timmar i natt. Så mycket har inte jag sovit sen jag började paddla. Så jäkla skönt! Morgonen fortsatte sen på ett fantastiskt sätt. Men galet god frukost. Frukost. Min favoritmåltid! Sen kommer nästa roliga grej. Paddelsällskap! Kika har paddlat med mig idag. Så jäkla fint med sällskap. Fint och välbehövligt.
Det blåste 7 m/s ostligt när vi startade och stunderna det blåst mindre än så har varit få idag, mer betydligt fler. Men som skönt var har vi kunnat paddla i lä stora delar av dagen. Först på utsidan av Storskär, Björnskäret och Gloskäret. När vi skulle korsa farleden på väg till Kalvskinnsgrund så fick vi vinden rätt från sidan och flera vågor valde att bryta över oss. Så det var skönt att nå andra sidan. En av dom bästa sakerna med att vara på tur. Att det är så lätt och självklart att känna tacksamhet!
Vid Torngrund stannade vi och lunchade. Där kom nästa stora överraskning. Rabarberpaj med vaniljsås! Lycka!
Att ta oss förbi Inre Torgrund, Rönnskäret och Långskäret där nånstans började vinden att vrida och bli allt mer sydlig. Resultatet tung motvind över till Storstens lillgrund. Riktigt tung. Det var därför skönt att komma in i lä i Sandgrunds strömmen.
Vinden vred igen mot ost. Resten av vägen gick därför smidigt! En del sjögång över Storfjärden med vågor som kom snett bakifrån. Men inte värre än att det guppade och slog en del.
Vi paddlade till Stranden i Molpe. Kika bjöd på pizza i restaurangen som finns här. Tusen tack Kika för att du har förgyllt min tur!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rulla till toppen