Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 13

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 13
Molpe-Kaskö, 65 km
Imorse kom Eva och mötte upp för att paddla med mig under förmiddagen. Med sig hade hon färska grönsaker och jordgubbar som är odlade precis här i trakten. Kändes så lyxigt att få äta grönt helt färskt! Direkt efter sjövägsbron så vinkade vi av Kika som skulle paddla vidare upp till Bergsön. Tack Kika för att du har förgyllt min tur!
Eva gjorde mig sällskap helt ner till Ytterstgrund. Tillsammans letade vi oss genom stenlabyrinten som är här. Stenar av olika storlekar finns överallt. Många döljer sig väl.. helt tills man kör på dom. Det var så jäkla fint att ha sällskap idag igen! Tänk vad världen är liten ändå. Både Kika och Eva mötte jag för första gången när jag skidade förbi Hemavan i vintras. Och nu korsades våra vägar igen. Hoppas att det kommer att ske igen!
Två saker hände så snart jag och Eva vinkade hejdå. Vinden vred och blev nu mot mig och molnen blev allt tyngre. Snart blev regn ett faktum. Men först hann jag uppleva en del drama.. vad många inte vet är att ta kisspauser är bland det farligaste man gör under en paddlingstur. För några veckor sedan trodde jag att en gås skulle bita mig i rumpan. Idag blev jag ATTACKERAD av tärnor. Medan jag satt på huk för att kissa kom flera tärnor dykandes emot mig. Jag fick ta av mig kepsen för att vifta med den i syfte att försvara mig. Jag var på riktigt rädd!   Inget djur i världen kan vara mer aggressiv än så.
Kort därefter blev världen i gråskala. Eller i silver, om man vill känna sig lite mer positiv. Dimma kom och gick. Himlen var grå. Vattnet färgades grått och likaså träden som jag såg på avstånd.
Jag har alltid trott att jag inte skulle se skillnad på en sångsvan och en knölsvan. Men sen jag Kom till Finland har jag insett att det gör man verkligen. Här finns stora mängder av just sångsvan. Hade turen att få se en liggandes i sitt bo med sina ungar.
Framme på Kaskö mötte jag en snäll, gästvänlig och hjälpsam kvinna som driver caféet i gästhamnen. Jag blev så jäkla bortskämd. Tänk vilken lyckligt lottad människa jag är som får möta så många fina och hjälpsamma människor! Alla bidrar dom till att sätta guldkant på min tur.

DCIM100GOPROGOPR0871.JPG
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
DCIM100GOPROGOPR0871.JPG
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rulla till toppen