Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 24

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 24
Ö Långö-Arabiastranden, Helsingfors, 66 km
Känslan att vakna till en perfekt paddlingsdag är så bra! Efter så många motiga dagar på raken är det nu så skönt att ha det lättare igen! Idag hade jag dessutom ett mål om vart jag skulle. Hade fått en inbjudan till Taru för att möta henne samt hennes väninnor som jag mötte på Blåhammaren i vintras.
Det var så härligt att paddla iväg österut i lätt medvind. Hade siktet inställt på Porkkalaudden. Dit kommer jag behöva paddla tillbaka efter att jag kommit fram till ryska gränsen. Därifrån går nämligen den kortaste vägen över till Estland. Iom att jag inte fått mitt visum till Ryssland än är det så jag kommer att behöva göra.
Strax efter att jag rundat udden så vände vinden och blev mer sydvästlig. Alltså fortsatte jag att ha medvind!
Hade lite lagom med medvind fram till Pentala. Där tog det i och började blåsa mer. Men det höll sig så att det precis gick att paddla. Det flöt på bra fram till Helsingfors. Även genom. Men där gällde det att hålla fokus. Båtar av ALLA storlekar kom från alla möjliga håll. Det gick bra att korsa dom stora farlederna och ta sig förbi dom enorma båtarna. En lade till och två åkte iväg ungefär samtidigt som jag hade tänkt att korsa. Så det var bara att avvakta.
På Arabiastranden stod Taru, Päivi, Auli och Tessa och väntade på mig med svenska flaggan och blåvitagirlanger! Ett helt drömmigt mottagande! Så roligt att träffa dessa energifyllda kvinnor igen. Blev sen bjuden på en god och trevlig middag som avslutades med bastu. För en lyx tillvaro jag har!
DCIM101GOPROGOPR1199.JPG

DCIM101GOPROG0191206.JPG
DCIM101GOPROG0191228.JPG

Rulla till toppen