Långfärdspaddling, dag 94

Långfärdspaddling, dag 94
Mäntysaari-Söderskär, 35 km
Strax efter kl. 12 idag kom Peter ut till Mäntysaari för att möta upp. Tacksamheten jag känner över att han ställer upp och paddlar med mig över finska viken är oändlig.
Prognosen för dagen såg inte enbart bra ut. Ostabilt väder med hårda sydvästliga vindar sa den. Verkligheten blev annorlunda. Den blev tusen gånger bättre! Om vi bortser från några korta stunder med regnskurar har vi fått paddla i ett blått hål. Men helt omringad av svarta moln. Kändes Verkligen som att vara på helt rätt plats 🙂 vinden blev dessutom inte sydvästlig den var snarare ostlig! Med andra ord medvind!
Vi valde att paddla så långt ut som möjligt. Bland dom allra yttersta öarna. Det är som Peter säger, en oerhörd frihetskänsla!
Vi stannade till på Bylandet för att äta lite. Vi hann inte mer än svälja sista tuggan förrän det började att regna. Men tänk vilken tur vi hade att vi hann äta helt torra! Sen regnade det en skur över oss. Men sista biten fram till den mycket trevliga ön Söderskär var det uppehåll. Vi fick sätta upp våra tält utan regn. Det höll sig helt fram tills det var dags att säga god natt. Då började det att falla igen. Mysigt att ligga i tältet och lyssna till dropparna mot tältduken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *