Långfärdspaddling, dag 95

Långfärdspaddling, dag 95
Söderskär-Naissaar, 40 km
Så kom äntligen dag D. Dagen som jag sett fram emot med skräckblandad förtjusning. Dagen då det vad dags att korsa finska viken. När man lämnade Söderskär kunde man inte se vart man skulle. Inget annat än kompassen framme på fören visade att man var på rätt väg. Inte förrän efter tre timmar med paddling så kunde man se fyren på Naissaar sticka upp lite vagt borta i horisonten. Då var det fortfarande ca 25 km kvar!
Jag är så glad och tacksam över att Peter ställde upp och gjorde överfarten med mig! Imorn kommer han att paddla ensam över tillbaka. Han har paddlat fram och tillbaka hit mellan Söderskär och Naissaar 10 gånger! Imponerade, inte sant?!
Vi hade vädergudarna på vår sida. Först lätt nordlig vind som under dagen vred och blev allt mer sydlig. Det utlovade regnet höll sig på avstånd. Men jag måste erkänna att jag blev lite nervös när åskan började att mullra när vi var ungefär halvvägs. Även den höll sig på avstånd från oss. Vågorna var stundtals stora. Men runda och snälla. Så det var aldrig några konstigheter!
När man korsar Finska viken korsar man också en bred och vältrafikerad farled. Många stora båtar gick här. Vid ett par tillfällen fick vi stanna för att vänta ut stora fartyg. Men det kändes aldrig otryggt. Man såg båtarna på långt avstånd och man ser även deras kurs. Så det gäller bara att inte befinna sig i deras väg 🙂
Känslan som uppstod inom mig när vi nådde N****** var en blandning mellan stolthet och glädje!
Det är häftigt att se ett landskap växa fram. Det första jag såg var som sagt fyren sticka upp. Sen såg man en diffus färgförändring som i takt med att man närmade sig den växte till sig att bli landmassa. Paddeltag för paddeltag formade sig denna landmassa och olika konturer började ta form.
Tack Finland för allt vackert du gav mig! Nu ser jag fram emot vackra dagar i Estland!
DCIM101GOPROGOPR1653.JPG
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *