Långfärdspaddling, dag 100

Långfärdspaddling, dag 100
Laoküla (Paldinski)-Dirhami, 42 km
Det blev en tidig start på dagen. Flygbussen som skulle ta oss ut till Arlanda avgick kl. 04.45. Det var förvånansvärt mycket folk på Arlanda när vi anlade och fick stå i kö en lång stund för att checka in. Men väl framme vid disken gick det bra! Hela resan gick bra. Bounty satt med mig inne i kabinen. Det tar bara en timme att flyga till Tallinn från Stockholm. Tidsskillnaden gjorde att vi landade 8.30. Hämtade ut mitt bagage och letade mig till kollektivtrafiken. Fanns ingen infodisk, men väl en dator att ta till hjälp. Fick en resplan för hur jag skulle ta mig tillbaka till kajaken. Spårvagn, buss, tåg och sen buss blev det. Där inget av stoppen ligger i direkt anslutning till varandra. Mellan färdsätten var det alltid några hundra meter.
Det blev ett kärt återseende med kajaken. Bounty såg också ut att gilla det. Men mest gillade hon småfiskarna som hade spolats upp på land.
Det tog sin lilla tid att packa. Hade med mig betydligt mycket mer grejer nu mot när jag lämnade. Det mesta Bountys prylar. Jag fäste plastbacken som Bounty ska sitta i framför mig. Tänker att jag får prova lite olika varianter innan jag hittar den optimala lösningen!
Vid kl. 13 tog vi oss så iväg. Det här är inte Bountys första kajaktur så hon fann sig snabbt i det och hittade en bekväm ställning att ligga i. Hon såg ut att stormysa! Det var mulet och småregnade mellan varven när vi startade men dagen blev gradvis bättre allt efter timmarna gick. Desto mer sol, desto mer såg Bounty ut att njuta.
Vi paddlade i huvudsak västerut till Poosaaspea. Där svängde vi 90 grader och fick huvudriktningen söderut istället. Vi paddlade till hamnen Dirhami och satte upp tältet där. Nära och bra till en liten matvaruaffär!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *