Långfärdspaddling, dag 96

Långfärdspaddling, dag 96
Naissaar-Laoküla (Paldinski), 51 km
Min telefon gick helt sönder igår. Så jäkla trist. Hela ens liv finns där i. Dagboksanteckningar, bilder och annat sparat. Det är inte mycket att göra åt det och inte kommer det att hjälpa att gråta över det.
Jag fortsatte vidare västerut idag och Peter paddlade tillbaka till Finland.
Idag hade jag det väldigt lättnavigerat. Det var bara att ta sikte på en ny udde hela tiden. Först Ninamaa Neem. På vägen tid korsade jag farleden som bla går mellan Sverige och Tallinn. Fick stanna upp ett par gånger för att låta stora fartyg passera. Nästa udde att paddla till var Lohusalo. Sista udden att paddla till var Paldiski. Halvvägs dit började det att blixtra och mullra. Som tur var lite på avstånd. Men det känns alltid lite obehagligt tycker jag. Jag kollade efter blixtrar och räknade sekunderna till knallen. Kom den närmre? Det gjorde den inte. Den drog sig till motsatt riktning.
På min karta såg det ut att vara en gästhamn i Paldiski. Det fanns det inte. Enbart industrihamnar. Varav det går båtar till bla Sverige från den ena. Det hade jag sett på min karta. Jag kunde således inte ta upp min kajak där utan fick paddla vidare en bit till. I Laoküla mötte jag en trevlig kvinna som höll på att starta upp ett sjöläger för ungdomar. Jag fick parkera kajaken hos dom så hjälpte hon mig med att fixa så att jag kunde ta mig till Sverige. Hon ringde till ett bolag som kör cargo från Paldiski till Kapellskär. Som fotpassagerare får man egentligen inte kliva på dom fartygen. Men när hon förklarade min situation så valde dom att göra ett undantag. Så tacksam för det! Måste till Sverige för att fixa ny telefon, BankID etc samt bäst av allt. Hämta Bounty!
Jag var den enda kvinnliga passageraren på båten. Det var jag och många manliga lastbilschaufförer. Man vet aldrig vilka äventyr som väntar när man är på tur!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *