Långfärdspaddling, dag 110

Långfärdspaddling, dag 110

Grīnvalti-gränsen mellan Lettland och Litauen, km
Så skönt! En lugn morgon och inga konstigheter att ta sig ut med kajaken i vattnet. Blev en lugn och skön morgonpaddling. Bounty var ännu inte helt vaken så lade sig genast till rätta i korgen och somnade. Sen vaknade hon egentligen inte förrän vid lunchtid. Då paddlade vi in till land och tog en längre lunchpaus sittandes på stranden.
Något jag tänkt på här är hur få sjöfåglar, eller fåglar överhuvudtaget som jag ser på dagarna.
Vi fick några lugna timmar på eftermiddagen innan det blåste upp och vi fick paddla till land. Det är verkligen inte lätt att ta sig upp på land eller från land i dom vågor som bildas. Sen kunde vi inte göra annat än att avvakta i flera timmar tills vågorna började lägga sig. När jag sen kände att det var görbart att komma vidare bad jag ett par om hjälp att ta mig tillbaka ut i vattnet. Bounty stoppade jag under kapellet där hon fick sitta i skydd fram tills vi tagit oss genom dom värsta vågorna som ideligen bröt över kajaken och kom fram till rundare vågor. Där blev det åter lättpaddlat. På kvällen blåste det upp på nytt och nya aggressiva vågor byggandes upp på nolltid och gjorde landstigningen på gränsen mellan Lettland och Litauen besvärlig. Fick sen en fin kväll i tältet medan vinden tilltog i styrka. Vågorna är mäktiga att titta på från land!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *