Cykling, dag 1

Cykling, dag 1

Klaipeda- , 64 km
Efter några dagar med förberedelser i Klaipeda blev det äntligen dags att börja trampa! En begagnad cykel införskaffades samt utrustning till den. Sen fick jag hjälp att svetsa samman en kajakkärra. Det är mer att rodda med mot vad man kan tro, men med hjälp av rätt människor är det inga konstigheter! Och rätt människor har jag verkligen mött 🙂
Att dra en lastad kajak bakom en cykel är rätt så tungt. Eller väldigt tungt. Iaf i uppförsbackar och i motvind. Kombinationen uppförsbacke och motvind har också redan hunnit testats på. Den är brutal. Men alla backar har sina slut och jäklar så skönt det känns när man tagit sig upp för dom!
Men innan jag kom så långt som till bakutmaningarna väntade en annan stor utmaning redan från start. Att ta sig genom en stad med detta ekipage. Gång-/cykelbanor är inte helt utformade för att passa kajakdragare. Trottoarkanterna är höga även på cykelbanorna. Vilket gör att det inte alltid flyter på så smidigt. Broar ska man ta sig över och bilar överallt. Men jäklar så skönt det kändes när vi tagit oss igenom det!
Men ganska snart beslutade vi oss för att byta vägval. Hårdtrafik är inte så trevligt. Då är små grusvägar bättre. Även om det betyder 10 gånger så tung paddling. En av grusvägarna var så gropig att det inte gick att cykla med kajaken. Istället fick jag gå och skjuta ekipaget. Det är en sak som är en större utmaning för huvudet än kroppen.
Rulla till toppen