Cykel mot svarta havet dag 1

Cykel mot svarta havet dag 1

Skanssundet-Näset (Vagnhärad), 14 km
Ingen har rätt att ta min turglädje ifrån mig. Det är lätt att säga. Men det är inte helt hur det fungerar i verkligheten tyvärr. Nu är det iaf dags att ta den tillbaka! Jag känner mig taggad och ser fram emot det 🙂 Jag har haft sådan oerhörd tur sista tiden och fått fantastiskt fin hjälp. Både att komma tillbaka till den jag var innan och med hjälp att komma igång med turen igen. Både av människor jag känner och av människor jag aldrig tidigare mött. Jag känner sådan enorm tacksamhet. Och min övertygelse om att världen är god har åter infunnit sig! Europa här kommer vi! 
Jag började dagen med att möta upp Svante som tillsammans med Ola fixat och ordnat så jäkla mycket för mig inför avresan. Svantes svärson som aldrig ens mött mig har lagt ner massor med tid och arbete på att optimera min kajakkärra. Så idag när vi möttes upp fanns allt där helt perfekt. Jag känner sådan oerhörd tacksamhet för allt dessa män har gjort för mig att jag inte vet vilka ord jag ska använda för att beskriva den. Efter att ha finjusterat lite, packades kajak, kärra och cykel upp på en släpvagn så åkte vi mot Skanssundet. Svante bjöd på lunch vid Lida friluftsanläggning och sen på glass längs vägen. Medan vi åkte bil regnade det rätt så mycket men lagom framme vid Skanssundet så slutade det! Allt lastades av och kopplades samman. Med Svantes hjälp hann jag precis med det innan färjan skulle gå över till Mörkö. Asta och Bounty satt så fint tillsammans i buren på resan över, men väl på andra sidan fick dom båda gå till deras stora glädje! 
Att dra på all packning är minst sagt tungt. Men jäklar så skönt det kändes att äntligen vara igång igen! Längtar tills den dag då benen har börjat vänja sig vid ansträngningen och slutar att klaga i uppförsbackarna. Vägen över Mörkö var fin att cykla över. Småkuperad, men inte värre än att det fungerade. I nån backe fick jag däremot hoppa av cykeln och skjuta på den istället för att komma upp. Det är så jag kommer få köra cykla ibland och gå och skuva på ibland. 
Hösten är en sagolikt vacker årstid. Har varit så vackert idag att cykla genom all vackra höstfärger! 
Jag blev introducerad för www.warmshowers.org för några dagar sedan. Ett fantastiskt nätverk för cyklister av cyklister. Genom det kom jag i kontakt med en man som erbjöd mig boende i hans stuga, jag fick inte bara en sängplats utan även också fantastiskt god mat och dryck! Jag har haft en drömstart av turen och ser fram emot fortsättningen! 

Rulla till toppen