Cykel mot svarta havet dag 9

Cykel mot svarta havet dag 9

Linköping-Opphem, 45 km
Det blev en fin start längs Kinda kanal genom Linköping. Har följt sverigeleden hela dagen idag. Extra bra kändes det att få cykla iväg med sällskap! Tack Marius för trevligt sällskap! 
Sverigeleden tar sällan den genaste vägen. Men jag misstänker den vackraste alt minst trafikerad. Vilket passar oss bra. Första stoppet blev lunchpaus vid sjön Ärlången. Terrängen här är rätt så kuperad. Backarna avlöser liksom varandra. Men det är lite fint med uppförsbackar. Speciellt känslan som infinner sig när man nåt toppen av den!
Efter Bestorp väntade en småtråkig överraskning. Nygrusad grusväg. Jag trodde att det gick tungt innan. Men det var innan jag visste bättre! Herre min hatt! Och inte nog med tunnheten. Här kom även turens första punktering. Som den var på kärrans ena däck fanns bara ett att göra. Plocka lös och bort precis allt. Men punkteringen fixades (men en ny slang. 
Vid Långsjön blev det sen bättre med en hårdare packad grusväg. Det är fina trakter här med mycket sjöar och nu färggranna skogar! 
I Opphem tältade vi nere vid sjön Ämmern. Superfin tältplats och oj så glad jag var för att få sällskap! Att öva med sällskap är nog det bästa. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *