Cykel mot svarta havet dag 16

Cykel mot svarta havet dag 16

Vanneberga-Hörröd, 42 km
Prognosen lovade en heldag med ösregn och hård vindar. Men jag hade tur! För regnet höll sig borta hela morgonen! 🙂 på smala småvägar cyklade vi ut från den lilla skogsvägen som vi tältade längs. 
Jag följde vägen som Google Maps rekommenderade för mig. Den tog oss rätt genom Rinkeby skjutfält. Vi möttes av en bom och en skylt som sa att man inte fick beträda skjutfältet. Tyckte det var konstigt för tiderna som satt uppe bredvid bommen sa att det inte skulle vara någon övning. Fick dock snart svar på min undran då en kvinna kom körandes med en bil. Det visade sig att det skulle vara hubertusjakts på området idag. Men den skulle inte början förrän om en timme så jag kunde tryckt passera.  
Vi cyklade sen genom den gamla delen av Åhus. Det var väldigt vackert även om kullersten gör att det skumpar väldigt mycket.. 
Vi cyklade på i vinden. Men regnet höll sig borta vilket var skönt! Det var fint att passera slottet  i Vittskövle som t.o.m. har vallgrav. Det flöt egentligen på rätt så bra till vi kom till Degeberga. Efter Degeberga kom inte bara regnet utan en väldigt lång backe. 4 km stadigt uppför. Jag kunde cykla en del av den, men till sist var det bara att hoppa av och skjuta cykeln framför mig istället. När det blåste som mest lyckades jag inte komma nånstans. Det var 22 m/s i byarna och regnet piskade i ansiktet. Efter mycket slit nådde jag till sist toppen av backen. Men vinden bara tilltog i styrka så jag tog mig inte framåt ens i nedförsbackarna utan att ta i för kung och fosterland… så i Hörröd gav jag upp för dagen. Träffade en trevlig kvinna som lät mig parkera ekipaget i hennes trädgård så kom Sandra och hämtade mig och hundarna. Vi fick en väldigt trevlig eftermiddag och kväll tillsammans! 

Scroll to Top