Cykel mot svarta havet dag 15

Cykel mot svarta havet dag 15

Mossbrohult-Vanneberga, 69 km
Dagen startade med en trevlig frukoststund tillsammans med Marika. Vid åtta började jag och hundarna sen att trampa iväg in mot Ryd. Det var väldigt grått ute och det kändes nästan som att det skulle kunna börja att regna. Men som skönt var lättade dimman under förmiddagen och senare på dagen blev det t.o.m. soligt! 
I Ryd började vi att följa Banvallsleden. Här kunde hundarna få gå lösa hela vägen till Fridafors. Det gillade dom såklart! 
När jag sen vek av på väg 116 mot Kyrkhult och Olofström fick dom däremot åka. Det har dom inte heller något emot. Framme i Olofström började det att småregna. Men då kunde jag cykla in hela ekipaget under tak på Lidl. Passade på att handla lite mat och sen fikade både jag och hundarna innan vi trampade vidare. Regnet hade då upphört och det började att spricka upp! Så skönt!
Från Olofström följde vi Banvallsleden igen. Men det var inte helt lätt att ta sig ut från samhället. Följde cykelbanan som tog oss under en väg. På andra sidan den lilla tunneln väntade två såna cykel/gångvägsgrindar. Det går inte att ta sig igenom med det här ekipaget. Fick strula länge innan jag kom emellan och fick såklart koppla lös kajaken från cykeln för att få det till. Efter att vi tagit oss ut från samhället kunde Asta och Bounty springa lösa igen. Vi följde Banvallsleden hela vägen till Bromölla. I Bromölla blev vi hembjudna till fantastiska Louise och hennes hundar Bruce och Blaze. Asta tyckte att det var så roligt att få två pojkar att leka med. Bounty ville som vanligt bara vara ifred.. Louise bakade scones och dukade upp ett härligt fikabord. Jag hade tänkt att jag bara skulle stanna en kort stund för att sen cykla en bit till. Tiden gick så fort så det blev tre timmar runt hennes köksbord. Hennes syster Sara med hundarna Vilse och Zam kom också förbi. Härliga samtal. Det ger så mycket energi att träffa fina människor! 
När jag framåt kvällen cyklade därifrån så lade sig hundarna nöjda på kärran och sov helt till vi kom fram till dagens tältplats. Det är så härligt att få se två nöjda hundar varje dag! Efter att dom fått middag lade dom sig för att sova nöjda med dagen!

https://linahallebratt.se/wp-content/uploads/img_3648.mov

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *