Cykel mot svarta havet dag 22

Cykel mot svarta havet dag 22

Skumparp-Beddingestrand, 65 km
Det har blivit en stor förändring i temperaturen ute. Nätterna är frostiga och även dagtid är det betydligt mycket kyligare. Customcyklar – Thomas ReCYKLING har sponsrat mig med ytterligare prylar medan jag varit i Skåne. Thomas har både skickat ner nya däck till kärran, punkteringsfria, så nu hoppas jag på att klara mig utan punkteringar resten av vägen, verktyg för att ta fixa kedjan, bra olja (som kom till användning redan när jag skulle skruva bort dom gamla däcken som satt som berget), fler kedjelås och en väldigt rolig dekal! Tack Thomas för all din hjälp och support! 
Jag hade på mig rejält med extra kläder när jag började cykla och behöll dom på under dom första timmarna. Asta var mer pepp än någonsin efter alla härliga vilodagar hos Sandra. Asta verkar tycka att vila bra, men springa (röra på sig) bäst! 
Vi cyklade över Rönas till Vombsjön, där vek vi av på en liten gräsbeklädd väg till hundarnas stora glädje iom att dom fick springa lösa där. Det är fest tycker både Bounty och Asta. Det var tungt att ta sig fram längs den vägen. Så det gick långsamt. Men det fungerade. Iaf fram tills att det var några hundra meter kvar. Då möttes vi av en väldigt brant uppförsbacke. Jag tog mig inte fram med cykel och kajak. Hade vägen varit asfalterad så hade det kanske fungerat, men som det var nu med gräsväg med tjockt lager löv gick det helt enkelt inte. Så jag fick plocka isär cykeln och kajaken och gå två vändor. Först med cykeln och sen med kajaken. Tog en rep runt magen som jag drog kajaken med. Fungerade väldigt bra. Kanske ett nytt vinnande koncept för att ta sig an branta backar! 
Det har flutit på väldigt bra idag. Men jäklar så mycket mer kuperat Skåne är mot vad jag tänker mig! Helt platt mellan varven, men när backarna väl kommer så kommer dom! Bla backen upp till Stenberget. Den kändes minst sagt i benen. Jag stannade en stund på utsiktsplatsen och kollade ut över landskapet innan jag rullade (mestadels ner) till Skurup. 
Det var fint att sen efter ytterligare en del cyklande komma ner till havet! Riktigt fint! Ikväll tältar vi på stranden 🙂 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *