Cykel mot svarta havet dag 30

Cykel mot svarta havet dag 30

Hohe Düne (Rostock)-Wismar, 77 km
Jag är så oerhört tacksam och lättad över att mina nätter i tält har börjat kännas så mycket bättre. Nätterna jag lyckas sova en hel natt blir allt fler och skräcknätterna allt färre. Det känns som att det går åt rätt håll och att jag kommer kunna få tillbaka min gamla trygghet. Något jag däremot måste jobba mer med för att bli tryggare i är att cykla i skymning mörker där det finns lampor. När ens skugga liksom kör om en. Varje gång min skugga passerar mig fyllas jag av en enorm obehagskänsla som säger åt mig att jag måste fly. 
Fick en härlig start på dagen. Wolfgang och Antje bjöd in mig på frukost och sen cyklade Wolfgang med mig första kilometrarna. Roligt med sällskap! Vi började med att ta den lilla färjan över Warnow och sen genom Warnemünde. När vi skiljdes åt gav Wolfgang mig sina vantar 🙂 Jag känner mig så lyckligt lottad som får möta så många fina människor längs min väg! 
Första 20 kilometrarna var i det närmaste helt platta, efter det började landskapet att ändra på sig och bli lite mer kuperat. Precis som tidigare dagar har leden jag följer gått mestadels längs cykelvägar helt avskiljda från biltrafik. Verkligen härligt. Flera sträckor har gått helt längs med havet. Det är så fint och vädret har varit bättre än på länge. Med andra ord har jag haft en väldigt bra dag! 
Jag har mött förvånansvärt mycket folk idag sin varit ute och gått eller cyklat. Speciellt i anslutning till ”resortsorterna”. Jag stannade till lite innan Kägsdorf för att äta matsäcken som Wolgang och Antje skickade med mig. Medan jag satt där passerade många cyklister på väg till fyren i Bastorf.
Det var fint att komma fram till den pittoreska staden Wismar innan det blev mörkt! Verkligen en supermysig stad. Här har jag turen att få sova i kajakklubbens lokaler! Och ännu mer tur hade jag att Holger var här. Mitt drag till kajaken bestämde sig för att ge upp just som jag kom fram. Han hjälpte mig att fixa det så att det ska hålla fram tills att jag kan byta ut huvudstången av det. 
Supertrött nu. Måste sova!

Rulla till toppen