Cykel mot svarta havet dag 29

Cykel mot svarta havet dag 29

Barth-Hohe Düne (Rostock), 77 km
Jag och hundarna har sovit som klubbade i natt och skulle säkert ha kunnat sova ännu mer om jag inte hade ställt klockan i morse. Jag fick en väldigt skön start på dagen med en lång och härlig frukost innan vi packade oss ut från hotellet. Vi kom däremot inte långt innan vi tog vår första paus för emot oss på cykelbanan kom Barbara och hunnes Schnauzer Poldi. Hon bjöd med oss till sitt kontor på fika 🙂 Asta var glad över att få schnauzerleka och jag för väldigt trevligt sällskap! Schnauzer, peppar och salt är inte särskilt vanliga här heller. Barbara berättade att det föddes 88 stycken i Tyskland förra året. När Asta lekt av sig så fortsatte vi mot halvön Zingst. Superfina cykelvägar har vi kunnat följa hela dagen i mestadels naturskönt områden. En stor del av dom var däremot inte asfalterade vilket gjorde att det var lite tungtrampat. Men hellre det och avskiljt än intill hårt trafikerade vägar. 
Husen på Zingst är väldigt härliga. Ofta färgstarka med färgglada och mönstrade dörrar och vasstak. 
En annan sak som varit väldigt bra idag var vädret, så skönt med uppehållsväder! Inte en regndroppe på hela dagen 🙂 
Vi har mött flera trevliga människor även idag. Bla en kvinna som hjälpte med ned för en brant backe (helt utan att jag bett om det) och en man utanför en mataffär som kom och bjöd hundarna på hundgodis! 
Igår kom jag i kontakt med ett par via warm showers. Dom välkomnade oss hem till sig för att tälta i deras trädgård. Antje och Wolfgang bjöd även in mig på middag. Superhärliga människor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *