Cykel mot svarta havet dag 48

Cykel mot svarta havet dag 48
Rheinsheim-Würms, 64 km
Fick den drömmigaste tänkbara starten på dagen då Oskar från kajakklubben KVB Rheinsheim kom förbi med dagsfärskt bröd från det närliggande bageriet samt hemmagjord sylt samt honung. Han cyklade sedan med mig dom första kilometrarna ut från Rheinsheim. Jag fick hjälp att välja väg att cykla på. Jag har kommit till norra delen av Schwarzwald och det är backigt vill jag lova!
Första milen var lättcyklade. Men när jag närmade mig Bruchsal möttes jag av backe efter backe. Vissa långa och sega, andra tvärbranta och svåra att ta sig upp för. Totalt omöjliga att ta sig upp för cyklandes och nära på omöjliga att ta sig upp för till fots. Som tur var fick jag hjälp vid ett par såna tillfällen. Första gången mötte jag en kvinna som kom gåendes andra gången stannade en bil och föraren erbjöd sin hjälp och knuffade på. 
Vädret har i det närmaste varit sommarvarmt idag! Så ljuvligt! 
När vi nådde Pforzheim så kom många nyfikna människor fram till oss för att höra vad vi håller på med och vart vi är på väg. En handfull människor bad även om att få ta en bild på hela hundkajakcykelcirkusen! 
Jag hade tur och fick i sista minuten tag i en man via warm showers som kunde tänka sig att ge oss husrum för natten. Vi cyklade därför till Würms. Hans lägenhet låg på en av dom övre gatorna i det lilla samhället. Så vi avslutade dagen med 60 höjdmeter brant stigning. Helt galet. Jag hade tur att här var en av dom platserna som vi fick hjälp på! Men 
Vi fick en trevlig kväll med matlagning och delade turhistorier. Nikolas cyklade häromåret under två års tid från sydligaste punkten i Sydamerika till den nordligaste i Nordamerika! Jag fick även se många vackra bilder därifrån. Jag blev även bjuden på Pisco Sour, en peruansk drink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *