Cykel mot svarta havet dag 53

Cykel mot svarta havet dag 53
Immendingen-Dietfurt, 60 km
Natten kan tänkas ha varit den kallaste hittills. Men vi höll oss varma. Asta med täcke och egen sovsäck, jag och Bounty delade på den andra. Hela natten regnade det. Ett underkylt regn som  jag inte alls hade någon lust att kliva upp i. Så istället tog vi sovmorgon och började inte packa förrän regnandet gav upp vid 9-tiden. Asfalten var helt okej att cykla på. Men redan efter ett par hundra meter skulle vi över en träbro. Den var som en sluttande isbana. Jag hade stora problem att komma över den.. men med myrsteg var vi till sist över!
Prognosen lovade nederbörd hela dagen. Verkligheten blev mycket bättre. Snöblandat regn lite nu och då bara! 
Dalgången som Donau går genom smalnade efter en stunds cyklande av och det gav en mer kuperad väg att följa. Backarna var ibland rätt så branta. Men landskapet väldigt vackert att cykla genom med häftiga bergsformationer och klippor. På toppen av dessa klippor fanns ofta häftiga gamla byggnader som jag inte alls kan förstå att man fått till att bygga! 
Jag kartgooglade ordet zeltplatz imorse och hittade en plats som enligt söktjänsten skulle vara fri att tälta på. Den låg förvisso nån liten kilometer bortanför leden, men det kändes skönt att veta att det fanns en plats så valde ändå den.  Så tältar i natt längs en ödslig väg. Tältet var rätt så blött som jag packade ihop det blött i morse så eldade med gasköket inne i det innan jag tog fram sovsäckarna. Efter en kort stunds eldande blev det torrt. Känns alltid skönt att ha ett torrt tält! Varmt och gott var det att sitta i värmen från gasen dessutom. Sen lagade jag en omelett till middag (ikväll igen). Är härligt trött i kroppen efter dagens alla backar så nu ska det bli skönt att sova! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *