Cykel mot svarta havet dag 54

Cykel mot svarta havet dag 54
Dietfurt-Rottenacker, 71 km
Det var rätt så kallt även i natt. Men i våra sovsäckar är inte det något vi direkt känner av. Tältet hade ett tunt, tunt, tunt lager med snö på sig, medan marken var helt bar. Vi började dagen med att cykla tillbaka till cykelleden. Men vi kom inte särskilt långt på den förrän den var blockerad av ett stort träd som en bäver fält över den. Då var det bara att vända och cykla tillbaka till huvudvägen och följa den några kilometer.
Vi cyklade upp till klosterområdet Inzigkofen. Eller cyklade gjorde vi inte. Det var så oss brant att jag fick gå med cykeln och skjuta på med hela kroppen. Det blev (för) mycket av det i Schwarzwald och det känns ännu i kroppen. Så det är skönt att det inte är allt för mycket av det nu! 
Jag hade ingen aning om att det fanns så många slott i Tyskland som det gör. Även idag passerar vi ett riktigt mäktigt ett i Sigmaringen, Château de Sigmaringen. Strax efter det fick vi vända för andra gången idag. Denna gången spärrades vägen av riktiga avspärrningar pga ombyggnad av vägen. En sträcka som längs leden är 200 meter blev istället 2 km (minst).  
Temperaturen har legat runt nollan hela dagen. Större delen av dagen hade vi vindstilla, men under några timmar hade vi isande motvind. Men sen på eftermiddagen tittade solen fram. Det var så ljuvligt!
Platsen jag hade tänkt att tälta på för natten visade sig hade stängt för säsongen när jag kom dit. Istället fick jag fortsätta ut från Munderkingen. Behövde som tur var bara cykla nån liten kilometer innan jag nåddes av ev skylt ”Zeltmöglichkeit”. Möjligheten var att få tälta på en bondes gård. Men bonden tyckte att det var så blött/lerigt ute nu så han erbjöd mig att sova i en lägenhet i anslutning till ladugården istället. Det var mysigt att sitta inne framför en brasa hela kvällen! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *