Cykel mot svarta havet dag 61

Cykel mot svarta havet dag 61

gränsen mellan Tyskland och Österrike-Aschach an det Donau, 80 km  

Som vi tältade precis vid gränsen började vi dagen med att cykla in i Österrike! Så nu har vi varit i Sverige, Polen, Tyskland och Österrike med hundkajakcykelcirkusen 🙂 

Det kändes som att landskapet ändrade karaktär samtidigt som vi passerade gränsen och blev allt mer fjordlikt. Riktigt vackert med andra ord!
Jag kom inte särskilt långt innan jag stötte på en skylt om att vägen var avstängd. På den plats där dom stängt av den. Jag fick då cykla tillbaka 10 km för jag hamnade som i en återvändsgränd. Cyklingen både dit och tillbaka var vacker så jag brydde mig inte jättemycket om det, mer än att jag tyckte att det var lite störigt att skylten inte satt vid den plats där man faktiskt hade en chans att ta en annan väg. Den vägen som jag sen fick ta istället var väldigt mycket mer kuperad under några kilometer innan det plattades till igen vid Schlögen. Eller landskapet plattades inte till, här kom jag in till en av hela turens kanske vackraste sträckor! Branta sluttningar ner mot Donau gjorde att det kändes som fjord på riktigt. Donau ringlade sig fram här och vägen likaså. Jag stornjöt! 
Sen kom dagens andra avstängning. Men denna gång behövde jag cykla tillbaka 12 km för att komma till en annan väg. Kunde inte ta mig framåt då vägen var bortgrävd. Här nånstans blev jag riktigt leds. Så 80 km trampade idag men tog mig bara lite drygt 35 km framåt. Som det hann bli bäckmörkt och jag hamnade mitt i ett samhälle bestämde jag mig för att ta in på ett värdshus. Det var dessutom skönt att få hänga tält och annat på tork så blir det nya tag imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *