Cykel mot svarta havet dag 60

Cykel mot svarta havet dag 60

Griesweiher-gränsen mellan Tyskland och Österrike, 75 km 

Att kväll efter kväll efter kväll sätta upp ett genomblött tält är i ärlighetens namn rätt så träligt. Det regnade i natt igen vilket så klart gjorde tältet blött (på utsidan), men när man då packar ihop det blir ju allt blött såklart. Så varje kväll sista tiden har gått till på samma sätt när det varit dags att slå läger. Börja med att torka ut det värsta. Lägga in hundarnas liggunderlag och filtar (dom håller sig torra tack vare liggunderlaget). Hundarna springer lyckligt in i tältet och får varsitt tuggben. Sen eldar jag med gasköket så att det blöta från tältgolvet dunstar innan jag vecklar ut mitt egna liggunderlag och fortsätter med det vanliga kvällsstyret. 
Vi klev upp till en vacker dag. Himlen var vackert orangefärgad och det hade blivit lite varmare i luften. Kändes så skönt att få se solen det första vi gjorde när vi klev ut från tältet! Kändes som att vi alla tre blev lite piggare av det 🙂 
Det började med härlig cykling i några kilometer. Sen hamnade vi på en grusväg som efter ett tag förvandlades till nån form av kvicksand. Helt fruktansvärt. Hjulen sjönk ner i leran och ett flera centimeter tjockt lager med lera byggdes på alla hjulen och snart tog jag mig inte framåt. Att leda cykeln var minst lika svårt. Som tur var var det bara så illa i några hundra meter innan vi kunde ta oss av den vägen och ut på en asfalterad väg. Att få rent allt sen var ett projekt för sig.. 
Större delen av dagens cykling har gått helt längst med Donau och vyerna har varit riktigt vackra! Det är harmoniskt att titta på svanar och andra fåglar som sakta simmar fram och se deras spegelbilder avbildas i vattnet. 
Som vädret har varit så fantastiskt har Bounty sprungit extra mycket idag. Det var så varmt att jag gör första dagen på länge fick ta av mina ulltights och köra på dom vanliga för det blev för varmt annars. Första dagen då det varit för varmt med dubbla ulltröjor. Helt underbart helt enkelt!
Idag cyklade vi igenom staden Passau. Det var fint! Väldigt fint! 
Vi cyklade fram till gränsövergången till Österrike och tältar bara ett par meter från den. Det hade precis blivit mörkt när vi kom fram men jag hittade en bra tältplats. Så nu har vi tagit oss genom hela Tyskland! Tar med mig många bra minnen härifrån och hoppas på att Österrike ska ge lika många. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *