Cykel mot svarta havet dag 66

Cykel mot svarta havet dag 66

Untere Au-Čilistov, 81 km 

Natten var så jäkla kall! Hade inte heller tillräckligt med vatten för att värma och fylla vattenflaskor med. Men vi fick några timmar med sammanhängande sömn iaf. Eller Bounty tror jag sov ostört hela natten. 
Dagen vi sen klev upp till var grå. En gråhet som länge kändes som att den aldrig tänkte släppa sitt grepp om dagen. Hela förmiddagen kan sammanfattas med grå, blåsig, kall med minusgrader och småregnig. Dom två sista sakerna förvandlade flera av vägarna jag följde till isgator. Det var så halt att jag inte kunde cykla under flera kilometer och jag fick leda cykeln istället. Motvinden gjorde det väldigt tungcyklat. Det gråa gjorde att alla eventuella sevärdheter och vackerheter doldes. Så visst är det konstigt att man ändå kan gilla det så mycket? Att vara ute alltså.
Min kropp har tappat massa av sin tidigare cykelform. Jag hoppas att den kommer tillbaka snart 🙂 
Idag nådde vi Slovakien! Det kändes bra. Som ett bra sätt att starta om på. Eller fortsätta på, hur man nu väljer att se på det. Det kändes sen ännu bättre att dimman lättade när vi nådde Bratislava och att jag nästan fick se solen. Vinden valde att aldrig mojna. Valde att leda cykeln när motvinden var som hårdast. På sadeln kändes det annars som att sitta på en motionscykel. Spelade ingen roll hur mycket jag trampade, tog mig typ inte framåt ändå. 
Under regntimmarna låg Bounty nedbäbbad och såg ut att trivas med det. Men totalt sett har hon nog sprungit/gått 13 km eller så idag. 
Jag gillar känslan att min värld flätas samman allt mer. Häromåret så startade jag, Vega och Bounty vår vandring längs Karpaterna just i Bratislava. 
För första gången under denna cykeltur fick jag spänna ut stormlinorna. Det blåste så mycket att det kändes som att hela tältet skulle dra iväg med packning och allt annars. Kändes sen så skönt att komma in i lär i det! Laga mat, få upp värmen och bara chilla. Tror att det är några grader varmare idag mot igår och idag har jag tillräckligt med vatten för att värma flaskorna! Känns lyxigt!

Rulla till toppen