Cykel mot svarta havet dag 85

Cykel mot svarta havet dag 85
Mellan Cozla och Svinita-Orsova, 61 km

Imorse när jag vaknade kom en polisbil förbi för att se hur natten varit. Ryktet går om hundkajakcykelcirkusen! Hundarna som kom och mötte mig på parkeringsplatsen var kvar här imorse. Den äldre av dom blev överlycklig när hon såg mig kliva ut från tältet och kom mig till mötes. Den yngre var nyfiken men höll sig på litet avstånd. Mitt hjärta går sönder för Rumäniens alla hemlösa hundar! Det enda man kan göra är att stötta organsationer som care for dogs romania och liknande.

När jag började att cykla sprang hundarna efter mig en bit. Mitt hjärta går sönder.

Starten av dagen var grå och regnskurar kom och gick fram till en bit på eftermiddagen då det plötsligt sprack upp och blev strålande väder!

Landskapet jag cyklat genom har varit vackert även idag med Donau på ena sidan och berg på andra.

Idag har jag varit tvungen att ta mig över två kullar, en till Dubova och sen en efter Eselnita. Båda backarna fick jag gå med cykeln och skjuta på. Det gick tungt och långsamt, men med ett steg i taget tar mig sig framåt. Upp för den andra backen hade jag extrem tur. En man kom ut från sin tomt och greppade tag i kajaken för att hjälpa till upp för backen. 100 höjdmeter fick jag hjälp med! Tacksamheten jag kände var enorm!

I Orsova stannade vi till för en natt inomhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *