Cykel mot svarta havet dag 87

Cykel mot svarta havet dag 87
Gogosu-Golenti, 76 km

Det blåste hårt precis hela natten. Som skönt var slutade det att regna nån gång mitt i natten och fördelen med den hårda vinden var att tältet var helt torrt när det var dags att packa ihop det! Vinden mojnade något under dagen, men det blåste ändå ungefär 8-10 m/s i medelvind. Hade däremot turen att ha den med oss! Annars hade jag aldrig tagit mig framåt!

Även idag har vi haft några småkämpiga backar att ta oss upp för. Men dom har blivit något lägre nu. Snart kanske landskapet flackar ut igen? Det är platt mellan kullarna. Så backarna som var idag var rätt så härliga som omväxling! En annan sak som var härligt var att dagens första 50 km gick längs mindre vägar där jag var i stort sett ensam trafikant. Sen kom jag ut på väg 56A som är rätt så hårt trafikerad med lastbilar. Helt klart mindre kul! Och sen ännu värre när jag kom ut på vägen E79. Då hade det även börjat att spöregna. Så när jag passerade en lastbilsparkering med motell så valde jag att ta in på det. Är i ett område där det är svårt att hitta avskiljda/säkra tältplatser nu. Det är väldigt mycket människor i rörelse.

Tidigare idag har jag blivit stoppad av kvinnor som bett mig om pengar. Det är sorgligt att se hur många människor det är som har en så tuff vardag. Men merparten av alla människor jag möter ler när dom ser oss oavsett hur kämpiga deras vardagar verkar vara och ropar hejarop åt oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *