Cykel mot svarta havet dag 104

Cykel mot svarta havet dag 104
Padina-Wonderful Rocks, 50 km

Tur att en nattsömn kan göra underverk. Allt kändes så mycket bättre idag när jag vaknade mot igår när jag lade mig!

Dagen har varit gråmulen hela dagen. Men det har bara småregnat lite mellan varven. Däremot har det varit kallare än på länge. Riktigt råkallt. Så där så att det nästan gjorde ont i händerna. Det har bitvis varit rätt så kuperat. Då blir man supervarm i uppförsbackarna och svinkall nedför. Svårt att klä sig rätt då, så har klätt på och av mig gånger flera idag. Den längsta backen skulle vi upp ca 200 höjdmeter. Den utförsbacken var härlig sen! Om än isande kall.

Bounty har velat gå mycket idag. Det är skönt att hon säger till om vad hon vill. Så i alla längre uppförsbackar där jag gått med cykeln har hon gått bredvid mig.

I Provadiya stannade jag till på en bensinstation och fyllde däcket som jag lagade igår med mer luft. Men inte så mycket som männen på däckverkstaden gjorde igår. Det rullar verkligen lättare när man har rätt tryck i däcken! Vi hade vår första jobbiga backe direkt efter just Provadiya.

På eftermiddagen kom vi fram till Wonderful Rocks. Kände på en gång när jag kom fram hit att här stannar vi för natten även fast klockan bara var två. Bergsformationerna är häftiga och jag fascineras över hur sol, vind och vatten har format landskapet samtidigt som jag känner mig arg på människor som förvandlar naturen till en soptipp.

Rulla till toppen