Cykel mot svarta havet dag 105

Cykel mot svarta havet dag 105
Wonderful Rocks-Prilep, 55 km

Natten var rätt så kall och när jag klev upp i morse hade tältduken täckts av ett tunt lager frost. Det var dimmigt vilket skapade en speciell känsla med kalkstensklipporna.

Jag packade ihop och fortsatte att cykla. Kom dock inte särskilt långt innan jag fick vända. Vägen var avstängd pga att delar av den rasat samma så jag kunde inte nå väg 208 från det hållet. Fick istället vända. Men det var fint. Det var fint att få cykla genom tunnlarna igen.

Det är lite spännande att vara ute längs vägarna då man möter så mycket lustigt. Tycker fortfarande att det är lika roligt varje gång det kommer kossor gåendes på huvudvägen.

Vädret har varit vackert idag. Det är så fint att se när solen kämpar sig genom molnen. Det skapar ett speciellt ljus. Landskapet har även det varit väldigt vackert idag! Började dagen att cykla längs med Luda Kamtjija genom en smal dalgång innan jag vek av mot Visjna. Fram tills dess hade det varit relativt lättcyklat. Härifrån började landskapet jag färdades i vara kuperat. Väldigt kuperat. Vackert men backigt. Nu skulle jag upp ca 160 höjdmeter. Det låter inte så farligt, men vissa av dom var på gränsen till för branta för att jag ens skulle ta mig upp gåendes. Vägen var smal och flertalet bilister visade sitt missnöje om att jag befann mig på vägen. Jag fick verkligen kämpa! Men desto större kändes tillfredsställelsen när jag nådde backens topp!

Sen blev landskapet bara allt vackrare i mina ögon med allt fler berg! Totalt har jag tagit mig upp för ca 1000 höjdmeter idag. Det har känts. Sista backen för dagen var en klättring på 220 höjdmeter.

Jag hittade en härlig tältplats inne i en skog nån kilometer efter Prilep. Sista dagarna har det verkligen fungerat bra att spara pengar på boenden!

https://linahallebratt.se/wp-content/uploads/2020/02/img_7795.mov

Rulla till toppen