Cykel mot svarta havet dag 109

Cykel mot svarta havet dag 109
Edirne, 0 km

Turkiet är känt för sin gästfrihet och om mina första dagar i landat kan jag bara säga, -Wow! Som sagt var träffade jag Esin, šahsenem, Özgür Deniz och Serhat genom warmshowers. Dagen började med en riktigt god frukost tillsammans med Serhat då övriga gått iväg till skola/arbete. Jag älskar det faktum att man i Turkiet dricker te från morgon till kväll. Så genom dagen har det blivit flera koppar!

En turkisk journalist i Stockholm kontaktade mig idag och förde mig samman med en av sina vänner, Sebahattin, som jobbat 5 år i Sverige och nu jobbar för välgörenhetsorganisation Yesilay och även är en aktiv cyklist. Jag blev hämtad av honom och hans kollegor Elif och Rumeysa. Vi åkte och åt lunch tillsammans och hade väldigt givande samtal!

På kvällen tog warmshowersgänget med mig in till staden och visade upp den samt hjälpte mig att skaffa ett simkort till telefonen. Tyvärr var det väldigt regnigt. Men vi hade det trevligt ändå! Vi åkte över den gamla bron Meriç Köprüsü och satte oss på ett kafé och drack te. Medan vi gjorde det slutade det regna och vi kunde därför sen ta en promenad mot universitet som har konstinriktning. Vi satte oss på en närliggande restaurang och åt god mat och drack ännu mera te! Innan vi åkte hem för mer te, samtal och skratt.

Rulla till toppen