Europapaddling dag 4-6

Tekirdağ ❤️
Pga dåligt väder har jag fått bo på en båt i en hamn här i staden. Fått kopiösa mängder #turkärlek (plus mat 😅) och umgåtts med helt underbara människor under flera dagar!

Första morgonen i Tekirdağ började väldigt speciellt. Hamnvakten vinkade åt mig att komma. Han kan ingen engelska och jag ingen turkiska. Men jag förstod att det var något djur som fastnat i vattnet. Jag trodde att det var en fågel som fått en lina runt halsen. Men när han rodde ut mig till en båt såg jag en schäfer i vattnet som kämpade för sitt liv. Jag hoppade över till den båten och fick tag i hundens sele. Rädsla gör en stark så jag lyckades lyfta upp den med bara en arm. Hunden var väldigt nedkyld och hade skadat sina tassar. Jag lyfte upp den i min famn för att hoppa i land. Väl på land gjorde jag mitt bästa för att få den varm och bad hamnvakten att få tag i en veterinär. Han visste dock vem ägaren till hunden var förstod jag senare så han sprang dit. Och ägaren ringde veterinär. Jag lade mig ner och skedade hunden för att ge av min kroppsvärme. När ägarna kom till oss efter ett tag så kunde jag springa till kajaken för att hämta mitt förstahjälpenkit samt filtar från båten. Vi lindade in hunden i filtarna och lade om tassarna. Sen kom en taxi och dom åkte iväg till veterinären. Träffade dom senare på dagen, både ägarna och hunden. Hunden mådde då efter omständigheterna bra. Fick då veta att hunden var gammal och blind. Mest troligt hade den villat bort sig och sen gått rätt ut från kajkanten och ramlat i vattnet. Mycket tydde på att hunden varit i vattnet väldigt länge.

Ägarna till hunden ägde den intilliggande restaurangen. Dom bjöd mig på ett ordentligt skrovmål som tack för hjälpen.

Jag blev sedan bjuden till Barkins skönhetssalong. Fick håret fixat och kroppen vaxad. Efteråt tog dom även hand om all min tvätt.

Resten av tiden i Tekirdağ gick i matens och dryckens tecken tillsammans med trevliga människor!

1 reaktion på ”Europapaddling dag 4-6”

  1. Marita Lövström

    Hej Lina! har nu läst din blogg, det är en otrolig resa du gör och vad mycket du får uppleva… Här tar vi det lugnt i coronans tecken och gör lite promenader och en del nyttta. Väntar på lite värme för att göra lite längre turer i naturen. Ha det fortsatt gott och var rädd om dig. Tänker på dig varje dag, saknar! Stora kramar från oss och vovvarna. Marita, Janne

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen