Europapaddling dag 7

Europapaddling dag 7
Tekirdağ-Mürefte, 44 km

Suat och Bora kom med frukost till mig imorse innan dom vinkade av mig. Jag känner mig så lyckligt lottad som fått umgåtts med dessa fina människor under flera dagar! En youtuber från staden kom också imorse för att filma vår avresa. Dom körde sen efter oss med Suats båt för att filma och ta ett ordentligt avsked.

Gammal sjö har legat kvar hela dagen. Gammal sjö plus nu vindriktning gav skumpig paddling. Men det har fungerat bra. Det enda som varit är att jag inte kunnat gå iland när jag önskat som tidigare dagar då vågorna tryckt på så mycket mot land. På väg ut från lunchpausen fylldes kajaken med rätt så mycket vatten pga dessa vågor. Bounty var inte imponerad över detta och jag blev genomblöt.

Jag har försökt hitta information på nätet och via telefonkontakter idag för att kunna fatta ett beslut hur jag ska göra. Att gränser stänger pga Corona ställer till det för oss rent turmässigt. Än är grekiska gränsen öppen så hoppas att den blir det ett tag till så att vi hinner ta oss över. Blir vi fast i Turkiet lutar det åt att jag parkerar kajaken en period och åker iväg och vandrar Lykiska leden medan gränserna är stängda.

Det har varit väldigt härligt med egentid idag. Att umgås med fina människor är fantastiskt. Men ibland är det så skönt att vara ensam.

Paddlade till hamnen i Mürefte idag. Här får jag bo i den lilla hamnverkstaden!

Rulla till toppen