Europapaddling dag 8

Europapaddling dag 8
Mürefte-Eriklice, 10 km

Vaknade till en lugn och stilla morgon. Packade mig ut från maskinrummet och gick till kajaken för att packa den. Titta på soluppgången under tiden. Vackert.

Vattnet låg helt stilla när jag började att paddla. Detta ändrades dock relativt snart. Så idag ramlade vi i vattnet för första gången. Vädret slog om väldigt snabbt och gick från mer eller mindre vindstilla till medelhård vind. Då vattnet just här är relativt grunt så bygges det snabbt upp vågor. Träffades av tre hårda vågor på raken och välte.

Bounty simmade snabbt till land. Jag simmade efter med kajaken på släp. Väl på land bytte vi båda om till varma/torra kläder och slog upp tältet.

Prognosen som jag kollade i morse nämnde ingenting om vind. Men nu är den här och den nya prognosen visar att det för att stanna. Allt är bra med oss båda!

Kort efter att vi ramlat i kom en man förbi och skjutsade oss till den närmsta mataffären (6 km bort) han gav även sitt nummer och sa att jag kunde ringa närsomhelst om jag skulle behöva hjälp!

Lite senare när jag sitter kommer ett par och går förbi. En timme senare kom dom tillbaka med fika till mig! Så fina. Ytterligare lite senare kom polisen för att titta till mig. Någon hade ringt till dom pga att dom var orolig för att jag skulle vara kall eller hungrig. På kvällen kom hamnkaptenen från hamnen i Mürefte förbi för att se så att allt var bra med mig.

Det är otroligt så många fina människor jag möter varje dag!

Rulla till toppen