Vita bandet 2020, dag 4

Vita bandet 2020, dag 4
Fältjägarstugan-Helags, 14 km

Det blev en lång, härlig och mysig dag i Fältjägarstugan med vinden vinande utanför fönstret. Inte ens Peak ville gå ut i stormen och vände redan i dörren när jag skulle ta ut honom för att kissa. Men på eftermiddagen mojnade vinden så vid 16.30 bestämde jag mig för att vi ändå skulle fortsätta. I soligt, men småblåsigt, väder skidade vi till Helags fjällstation.

Jag är så grymt imponerad över Peaks arbetslust och styrka. En av backarna som vi gick uppför idag är inte helt enkel. Men han tog den helt själv. Han imponerar även med sitt totala ointresse för renar. Vi har passerat flera gäng med renar längs leden idag. Men han bryr sig inte det minsta eller försöker dra efter dom. En annan sak som var väldigt fint att se var hur glad Peak var att återse Helags fjällstation. Förra året när vi passerade här så fick Bounty och Peak stanna kvar där i en vecka medan jag åkte ner med Vega till civilisationen pga att Vega drabbades av livmoderinflammation och behövde opereras.

Kvällen blev lugn och fin. Hundarna låg och vilade på rummet och jag bastade.

Scroll to Top