Vita bandet 2020, dag 8

Vita bandet 2020, dag 8
Fröån-Bottnen, 49 km

Underbar morgon! Var så fint att vakna inne i vindskyddet och se en vacker utsikt direkt när jag slog upp ögonen.

Tog leden ner mot Kallsjön. När jag kom ner mot sjön började barmarksfläckarna bli allt större. För stora. Skidade över Kallsjön. Den var fin att skida på. Möttes av 5 älgar på andra sidan. Igår hade visst en älg gått genom isen på just Kallsjön. Det var lite trixigt att ta sig upp och förbi samhället pga det dåliga snöläget. Mycket barmark och framtinade vägar. Men allt det blev bortglömt så snart jag tagit mig upp till starten av längdspåren. Här fick jag två stora fina överraskningar! Stepan och Nina kom och mötte upp med en bil och Dan och Angelica kom och mötte upp med skoter! Dan och Angelica plockade fram ved och stekpanna och bjöd på kolbullar! Höjden av lyx och mys! Stepan och Nina bjöd på scones. Det var så jäkla trevligt! Mitt hjärta svämmade över av kärlek och tacksamhet! Fick sen skidsällskap ett par kilometer! Lite senare träffade jag min moster längs Bergsjövägen. Det gick rätt så mycket uppför. Men när vi väl tagit alla höjdmetrar uppför blev vi belönade med både vacker utsikt och härlig åkning. Vägen ner till Sulviken var rätt så brant. Så det var skönt att snön blivit till slush så bromsade den en del.

Efter sulviken går det rätt mycket uppför igen. Det här är ett område som min morfar jagade mycket fågel i. Även min pappa har jagat fågel här tillsammans med min morfar. Kändes fint att gå lite i deras fotspår!

Klockan hann bli 19.30 innan jag nådde fram till Bottnen. Fick det finaste välkomnande man kan önska sig! Elsie gräddade våfflor och jag blev bjuden på riktigt gofika! Fick en väldigt trevlig kväll tillsammans med Maggan, Elise och Karl-Erik. Tack till er! Ni har förgyllt min tur.

Scroll to Top