Vita bandet 2020, dag 7

Vita bandet 2020, dag 7
Vallbo-Fröån, 45 km

En dag med äkta aprilväder. Startade från vallbo i snöyra och skidade mot Ottsjön i härlig skog. Korsade sjön i vind och gråväder. På andra sidan väntade Ida som sen skidade med resten av dagen till min stora glädje.

Från Ottsjö går leden till en början brant uppför mot Platåkåtan. Jag kopplade på mig framför Peak så drog vi pulkan tillsammans uppför backen. När vi väl tagit dessa höjdmetrar väntade härlig skidåkning hela vägen till Edsåsdalen genom soligt väder.

Jag gillar skog. Idag har jag fått skida genom många olika typer av skog. Kanske att fjällbjörkskogen är min absoluta favorit. Kanske för att jag associerar den till Narnia.

I Edsåsdalen hälsade vi på Bountys syster samt finaste Gerda och Janne. Blev bjuden på gott fika. Skönt att sitta inne när det började blåsa och toksnö. Vi åkte sen vidare mot Åre. Som tur var kunde man ännu åka över leden som går över vid campingen. Idas föräldrar kom och mötte upp i Åre så fick jag hjälp med att fixa bla draget på pulkan och fick påskgodis. Tack ❤️

Vid Bergsstugan uppe vid Fröån finns ett väldigt fint vindskydd. Olle kom och mötte upp på kvällen och hade mycket god mat och fika med sig. Så jäkla trevligt! Vi grillade och pratade hela kvällen. När jag sen skulle sova somnade jag till ljudet av en sprakande brasa. Underbart.

1 reaktion på ”Vita bandet 2020, dag 7”

  1. Ich kann mir gut vorstellen, dass ein Mensch, der die Natur liebt, einfach nur Glück empfindet, am Tagesende am wärmenden Feuer oder in der Sauna sitzen zu können.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top