Vita bandet 2020, dag 14

Vita bandet 2020, dag 14
Gäddede-Ankarede, 49 km

Så mycket snö som det var i själva Gäddede som det var nu har det aldrig varit på mina tidigare vita band. Så att ta sig ut från byn var inga konstigheter. Efter att ha pratat lite med Lily-Marie och sagt hejdå så skidade vi bort till dammen och korsade den innan vi började skida upp mot Brattli. Så jäkla skönt med hårt före! Jag vågar inte skida på sjöarna här så tog leden upp mot Brattli. Det gick över förväntan att ta sig uppåt. Men strax efter Brattli blev jag förvirrad pga att leden inte fick som på kartan. Den måste uppenbarligen ha blivit omdragen nån gång och denna ändring har aldrig kommit med på fjällkartan.

Prognosen hade lovat oss en rätt så stilla dag. Verkligheten gav oss nordvästlig vind som stundtals var rätt så hård.

Det gick bra att skida pga föret. Men kropp och knopp har känts trötta. Iaf mina. Peak och Bounty har sett rätt så pigga ut.

Leden håller sig på höjd, men går en del upp och ner fram tills att det är dags att åka ner till Rolandstorp för att runda Mårdafjället mot Lill-väktaren innan den går över Stora Blåsjön till Ankarede.

Fjällfararnas gröna- och vita band för samman och skapar starka band mellan människor. Gunnar och Kersti träffade jag när jag passerade Kallsedet under mitt första vita band 2012. Sen dess har dom varit två viktiga personer i mitt och kanske framförallt min hund Vegas liv. Dom har tillsammans med deras hundar blivit som en extra familj för henne. Så att få tillbringa en kväll i deras stuga tillsammans med Gunnar blev en energiboost jag behövde väldigt mycket. Helt underbart att få basta, äta god mat och skratta!

Rulla till toppen