Vita bandet 2020, dag 13

Vita bandet 2020, dag 13
Munsvattnet-Gäddede, 42 km

Tung blötsnö föll hela natten. Den lade sig som ett lock på slushsnön som bildades av gårdagens värme vilket gjorde att den inte bar alls för Peak imorse. Så idag genom skogen fick vi dra pulkan tillsammans. Efter några hundra meter stötte jag på ett gammalt skoterspår som vek av från stigen. Jag bestämde mig för att testa och se var det gick. Men efter ca 500 meter kom det fram till Avansbäcken och vände. Vi gjorde detsamma. Men lite senare anslöt ett annat gammalt skoterspår till stigen. Detta ledde mig till Skidbäcknäset. Även detta spår hade gjort ett loop och åkt tillbaka. Men vi fortsatte då framåt och skapade en egen väg. Över myrarna var detta inget problem. Men mellan dessa myrar.. Granskogen står tät. Så fick koppla lös pulkan åka med skidorna och leta en väg genom skogslabyrinten för att sedan åka och hämta pulkan. Det tog på krafterna. Men som skönt var kändes det som en belöning varje gång vi nådde en ny myr. Till sist kom vi fram till vändplatsen vi siktat på. Kunde följa skogsbilsvägen norrut. Vid lillvattnet blev den till en skoterled. Endast gamla skoterspår. Det gick tungt. Det isade under pulkan så den fick jag skrapa flera gånger.

Hetögeln är en lurig sjö med dålig is. Men det gick att skida längs kanten av den till skillnad från tidigare vita bandet turer som jag gått.

Dagsformen har känts låg idag så det kändes helt underbart att komma fram till campingen i Gäddede. Alla fjällfarares bästa vän!

Rulla till toppen