Vita bandet 2020, dag 29

Vita bandet 2020, dag 29
Alesjaure-Roggenjárga, 46 km

Vaknade och fick kliva upp till en strålande vacker morgon! Klar och vacker till en början iaf. Men blev allt gråare, men fortfarande vacker. Lämnade Alesjaure bakom mig och det var nästan helt vindstilla. Ljuvligt! För varje gång jag tittade bakåt var det en nyans mörkare. Men solen letade sig upp bakom bergen bredvid mig och färgade världen helt gyllene innan molnen vann kampen.

Föret var hårt så det gick enkelt att skida utanför lederna. Följde sjön hela vägen till Ribakluokta och återanslöt till leden vid Gárddenvággi. Följde sen leden resten av vägen ner till Abisko. Passerade Abiskojaure och härliga turminnen från förra året väcktes till liv. Då var hela himlen i en färgexplosion av norrsken.

I Abisko mötte jag upp Jennie som tagit emot och förvarat en depålåda åt mig. Packade om den och skidade sen ner till affären. Handlade mat till mig och sen skidade vi ner till Träsket.

Torneträsk låg blank. Det var svårt att ta sig framåt på blankisen och den motiga viden. Vi fick hålla oss helt längs strandkanten där det fanns lite snö att åka på. För hundarna gick det bra att gå på isen.

Vi kämpade på till Roggenjárga. Där hittade jag en fläck barmark att tälta på. Vinden tilltog men i tältet hade vi det mysigt!

Rulla till toppen