Vita bandet 2020, dag 32

Vita bandet 2020, dag 32
Kamasjaure-Bajimus Rávskkajávri, 55 km

Vinden mojnade under natten och vi vaknade till en underbar dag!

Med en vacker gyllene himmel framför oss lämnade vi vindskyddet. Föret var rena rama drömmen mot igår. Hårt och perfekt! Landskapet var lätt att åka över med bara några få backar annars i stort sett platt. Jag stornjöt av det vackra landskapet och vädret. Kändes som att även hundarna gjorde det.

Strax innan vi nådde Råstojaure ändrades dock vädret och blåste upp. En kall vind. Snett bakifrån. En skoter körde upp vid vår sida och jag pratade lite med föraren. Han berättade om var jag kunde gå in för att komma undan vinden i och äta min lunch. Vi skidade på till Råstojaure och åt lunch där innan vi skidade vidare i vinden.

Följde leden mot sjön Vuolimus Rávdujávri men vek av innan precis som vi nådde högsta punkten och skidade sen oledat över sjöarna Gaskkamus Rávdujávri och Bajimus Rávdujávri. Vinden tilltog i styrka och när jag nådde leden igen tog det i rejält. Skidade till renvaktarstugan vid sjön Bajimus Rávskkajávri och slog upp tältet någorlunda i skydd av det.

https://linahallebratt.se/wp-content/uploads/2020/05/img_2213.movhttps://linahallebratt.se/wp-content/uploads/2020/05/img_2214.mov

Rulla till toppen