Fjällfararnas vita band, dag 13: Framnäs (Gäddede), O km

Fjällfararnas vita band, dag 13: Framnäs (Gäddede), 0 km

Har haft en härlig dag hos Eva. Både jag och hundarna har blivit ordentligt bortskämda! Jag blev bjuden på lyxfrukost, semla och god middag. Hundarna fick älgfeta vilket dom tyckte var väldigt smarrigt.

Kicki som skidade med i helgen överraskade mig genom att skicka upp nya liggunderlag till hundarna. Även dessa gjorda av plattor från Woolpower, men med överdrag på så att dom inte blir så tunga av allt vatten som dom suger åt sig! Tusen tack!

Jag lagade några småsaker som gått sönder och provianterade inne på byn. Flera av hundarna har fått sprickor i simhuden av den vassa snön som vi haft hela turen. Gick in på apoteket för att köpa zinkpasta. Det säljs visst inte längre. Men den trevliga farmaceuten Gunilla Swanström var mycket hjälpsam och rekommenderade manukahonung och gav mig en tub av det. Stort tack för hjälpen, ovärderligt.

En kompis till Eva gav mig fler tossor till hundarna och en annan kompis till Eva som hört om tassproblemet kom förbi på kvällen med en tub zinkpasta.

Gäddede och dess invånare är helt underbara!!!

Scroll to Top