Fjällfararnas vita band, dag 21: Lövlund-Solberg (Tärnaby), 36 km

Även i natt har det regnat. Så precis som igår natt har Libbie och Bounty sovit inne i tältet och resten av gänget i absiden. Så tacksam över att ha så snälla hundar som kan samsas om det lilla utrymmet trots en löptik bara nån liten meter bort.

Idag startade jag upp med Peak i täten, sen tjejerna och Odd och Zeb längst bak. Det fungerade klockrent från start idag. Fyttiracken som dom dragit!

Spåren var hårda till en början. Så tacksamt att ha fina spår ett tag! Allt flöt på riktigt bra fram till Gakkervattnet. Det flöt på bra även där egentligen, men fy satan så mycket vatten vi hade på den sjön och alla andra sjöar fram till Tärnaby. Pjäxorna var genomblöta från tidigare dagar så att doppa ner dom igen gjorde varken till eller från. Igår när jag kröp in i tältet och tog av mig strumporna kunde jag vrida ur dom. Samma par strumpor tog jag på i morse. Känns ovärt att ta på sig torrt när man ändå ska blöta ner sig igen.

Vi fick en härlig körning ned från Formsjön till Tärnaby. Stannade till på Coop och handlade lite innan vi fortsatte vidare till Solberg. Tanken var först att fortsätta vidare upp på fjället. Men med den utlovade prognosen släppte jag den tanken snabbt. Nu ser det ut att bli vilohelg istället och låta stormen passare. Har turen att få vila upp mig hos Kika och Herman!

Scroll to Top