Fjällfararnas vita band, dag 30: Skaite-Kvikkjokk, 38 km

Jag trodde att Odd hade blivit fri från sin diarré och att Dolly tagit över den stafettpinnen. Hon har varit ute många gånger i natt. Tur att jag har många förpackningar canikur med mig! (Odd var diarréfri hela natten och dagen men den kom tyvärr tillbaka på kvällen, men då slutade det för Dolly).

Det blåste upp under förnatten. Mitt i natten var det hård vind utanför tältet. Men jag hörde det mer än kände det. Tältet står väldigt skyddat här. Känns som att det var ett bra beslut att köra lite längre mot vad vi tänkt igår. På morgonen mojnade vinden och vi vaknade till en vacker dag!

På stenhårda spår körde vi ut på Bievrávrre och över den sjön, sen in i skogen och nedför genom skog ner till Sakkat och över sjön till Årrenjarka. Körde in dit och hämtade hundmat som väntade på mig där och fortsatte sedan längs Sakkat till Kvikkjokk. Soligt väder men småblåsigt. Härligt ändå!

Så kul att komma fram till Kvikkjokk och få möta Lisa igen och sen den härliga personalen på stationen!

Rulla till toppen